Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Zanima me kakšno simboliko nosi krog, ki ga omejujejo oz. sestavljajo trikotniki različnih barv...? Natanko tak simbol sem zasledila v nekem članku na tem portalu...in najbrž ima nek ezoterični pomen. Slišala sem že, da se lahko angeli pojavljajo tudi v taki obliki (v geometrijskih oblikah + barvah).....če kdo ve kaj več o tem, bi bila zelo vesela.
Gost: Nimfa
maj 15 2009 11:05
Zanima me pa zato, ker sem imela sama videnje tega "simbola" in res ne vem kako naj si to razlagam.....
Hvala!
Če te zanima več o njem in če je pravi kar kontaktiraj avtorico in si poglej njeno
internetno stran, kjer je še več njenih ustvarjanj.
Zvonček
Gost: Katarina Vidmar
maj 28 2009 18:29
Morda vam bo v pomoč nekaj podrobnosti o nastajanju slike. Naslikala sem jo pred nekaj leti, ko sem bila v intenzivnem procesu ozaveščanja odrinjenega dela sebe. Slika je precej velika, 100x120 cm, naslikana je z oljnimi barvami na kovinsko podlago (metalni lističi), tako da sem lahko izrabila kovinski sijaj podlage. Slika se širi ven iz formata slike tako kot njeno delovanje - je izrazno močna pa vendar deluje zelo subtilno in nežno. Slikam v stanju popolne koncentracije in odprtosti. O prisotnosti angelskih bitij ne morem govoriti je pa proces kreacije zame vedno trenutek stika z najvišjo energijo. V svojem delu pogosto uporabljam obliko kroga, ki je izjemno močna in obenem mehka (naj bi bila simbol ženske energije), trikotnik pa je ravno nasprotno najbolj ostra oblika (v likovni teoriji), ki naj bi predstavljala moški princip. Zato sem uporabila obe obliki. Sama mandala je odsev mandal, ki sem jih srečala v vzhodnjaški literaturi, vendar je svobodno interpretirana. Upam, da vam bo to v pomoč.