Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
RTV Slovenija je zagrešila neumnost stoletja za vse mlade starše in otroke v
Sloveniji - v času od 18h do 19h, ko so pred TV jem otroci, ki čakajo na svojo
risanko, da bodo po njej šli spat, so začeli predvajati slovensko
telenovelo, v kateri govorijo samo o seksu in denarju. Zato pošiljam
povezavo na peticijo, da vrnejo našim otrokom risanke nazaj.
Se strinjam - TV v kanto za smeti!!! Jaz jo sicer imam, je pa ne gledam. Včasih mi znese videti kako uro na mesec, to je pa tudi vse. res pa je, da ko smo bili majhni smo čakali najprej risanke, potem pa CIK CAK. In po tem je bilo treba spat. Je ena taka rutina ...
Sicer podpiram, da se vrne risanke nazaj (in da take neumnosti kot so telenovele pozno ponoči!!!), je pa še boljša varjanta, da namesto risank naj otroci čakajo 19h, ko jim bodo starši prebrali kako pravljico ali odlomek iz kakšne knjige. Sej rutina je taka, kot jo starši ustvarijo. In ne vidim realnega razloga, zakaj bo morala biti njihov rutina pred spanjem povezana z gledanjem televizije, ko p obstajajo veliko boljše varjante ...
Tudi pri nas ni TV,že zdavnaj smo ugotovili da "onesnažuje" domače vzdušje. Pa to,glede rutine ,otrok ne potrebujejo rutino za lahko noč,temveč umirjanje.Mati,oče ga z branjem pravljice umiri,zaziblje v tisino. V danasnji realnosti, ki jo živimo vsi skupaj,je to zelo dragoceno. Lahko mu tudi kaj zapojete,kaksno lepo uspavanko. Poskusite.
Naš tamla je ravno včeri razgrajal in ni mogel zaspat, pol sva zmolila Angela Varuha in ga parkrat ponovila. Vsem trem je prav lepo in tamal je sladko zaspančkal.
En tak le predlog je tudi da z otrokom skupaj zmolimo preden gremo spat.
your life, your expression, your software
Gost: Miško
februar 08 2009 18:05
Strinjam se da Tv novele ne sodijo v ta termin, da pa berem da naj gre TV v kanto za smeti , ta pa je bolna. Ali ste pomislili da ima TV kanalnik in po potrebi tudi gumb za izklop. V vsakem trenutku se najde kaj poučnega na tv-ju. Ubogi vaši otroci, saj so za marsikaj prikrajšani in tako v družbi svojih vrstnikov kaj kmalu izolirani. Ali naj tak otrok v šoli namesto da bi se pogovarjal o kaki poučni oddaji reče jaz sem pa molil Angela Varuha. Dajte no!