Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Zjutraj sem v meditaciji dobil eno zanimivo idejo. Dobil sem sporočilo o novem družbenem redu, ki se imenuje Sinhronizem
Ko sem vprašal kaj je to, sem dobil tri podobe
1. Sinhrono plavanje, ki je prešlo v fraktale, kot osnovo delovanja vsega
2. Tukaj in zdaj, eno
3. Sinhronizacija ljudi, narave, vesolja
Čeprav je res, dobre filozofije so vedno prerasle v družbeni red ane
Recimo socializem je bil najprej v obliki manifesta,...
Čeprav je hecno, nov družben red pa to
Kako bi to zgledal v praksi, kaj pomeni sinhroniziranje ljudi z naravo in vesoljem?
Kako bi to rešilo recimo probleme neenakosti, nepravično razdeljenih naravnih bogastev?
Evo Sync, sem zdej zarad erosa mal pobrskal po Jungu in evo vidiš:
Psihologi osebnosti ločijo med mehanicizmom (stvari delujejo po principu vzroka in posledice, kot je to v naravoslovni znanosti) ter teleologijo (smo vodeni od (naših) idej o prihodnih stanjih, namenov, pomenov, vrednot itd.; torej imamo svobodno voljo). Jung je verjel, da sta oba pristopa deloma pravilna, hkrati pa je dodal še princip sinhronosti (sočasnosti). Sinhronost je pojav dveh ali več dogodkov, ki niso ne vzročno ne teleološko povezani, pa vendar so smiselno povezani (kar razloži parapsihološke fenomene: telepatijo, sanje in vizije, ki se pozneje uresničijo itd.). Jung je verjel, da vsi ti nenavadni dogodki potrjujejo našo povezavo z drugimi ljudmi in z naravo preko kolektivne podzavesti.
Z andrejem sva večeraj govorila o sinhronizmu, kot nečem kar je verjetno stvar, katere doba prihaja in sem se spomnil, da sem na 15o, dal celo izjavo v tej smeri
www.youtube.com/watch?v=dM2XQIqWPKQ
your life, your expression, your software
Gost: Andrej
junij 05 2012 20:18
Aleš, kar sva govorila, tudi kratko in jedrnato opisuje tvoja super izjava. To je To! Zdaj pa dajmo vsi Skupaj vztrajat v Dejanjih!