Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Ravno mi je prijatelj povedal, kaj se mu je pred par dnevi zgodilo. Ko se je vračal domov, živi namreč v Velenju, je na pločniku zagledal človeka, ki je klečal na tleh. Izgledalo je, kot da moli. Ko je prišel bližje je videl moža, v raztrgani obleki, jokal je. Ko ga je nagovoril, je kmalu spoznal, da gre za vegradovega delavca. Lačen, obupan, mu je povedal, da ne najde več izhoda. Družino je izgubil v vojni v Bosni, v Slovenijo je prišel, da bi začel na novo. Pa se m je to zgodilo, kar verjetno že vsi vemo. Ponudil mu je denar, on je seveda odklonil. Po prigovarjanju je le vzel. V joku, mu je rekel, da mu je to vlilo novo upanje, če ne ga kmalu ne bi bilo več.
Ta zgodba mi je dala misel, če bi bilo možno preko sončevih pozitivk odpreti sklad. Glede na usmerjenost ljudi, ki prebira ta portal in kredibilnost, da bi donacije prišle v prave roke, se sprašujem, če je to možno izpeljati.
Ni nujno, da bi to bil denar, lahko je hrana, obleke...
Upam, da to ne bi ostalo le pri moji zamisli.
Zavedam se, da bi se morale stvari reševati pri izvoru, a posledice so že tu.
Gost: gpst
oktober 07 2010 16:24
To ni tako zanimivo kot bluzenje o letu 2013 al pa kozlogramih...
Nimam statusa, denarja, zdravstvenega zavarovanja...............
imam pa nekaj jabolk, gob, zelenjave, pa še malo moke, krompirja in nekaj drv.
Dobrodošli vsi Vegradovi delavci. Skupaj nam bo topleje čez zimo.