NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

ponedeljek 31-mar
  • Naj mentor prostovoljcev 2024 in naj mentorica prostovoljcev 2024
  • Naj projekt medgeneracijskega prostovoljstva 2024

  • torek 01-apr
  • Kekec

  • sreda 02-apr
  • Praznik glasbe

  • četrtek 03-apr
  • 22. mednarodna konferenca PRO PR

  • sobota 05-apr
  • 16. Dan za spremembe - Pridružite se vseslovenski prostovoljski akciji!

  • nedelja 06-apr
  • Javno predavanje: Tri ravni in trije stebri v budizmu

  • sreda 09-apr
  • Glave na gradu: miti in legende o grajski gospodi

  • četrtek 10-apr
  • Podnebno odgovorne in odporne skupnosti
  • Ustvarjalnice z Galerijo C.C.U.: Dežela zmajev

  • sreda 16-apr
  • Vabilo na intenzivno 5-dnevno mentorsko usposabljanje

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu


    Tradicionalne piroške Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. marec 2025 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 kg moke
    2 večja kuhana krompirja
    vrečka suhega kvasa (7 g)
    200 ml mleka 
    3 žlice raztopljenega masla
    2 rumenjaka 
    sol

    Za nadev:
    200 g šunke
    100 ml kisle smetane
    žlička sesekljanega peteršilja

    Priprava:
    Moko presejete, pomešate s kvasom ter dodate skuhan, olupljen in zmečkan krompir, rumenjaka, raztopljeno maslo, mleko in sol. Zamesite gladko testo in pokrijete s čisto krpo. Pustite 45 minut na toplem, da vzhaja. Potem testo razvaljate na debelino prsta in razrežete na pravokotnike velikosti 16x8 cm. Na sredino nanesete nadev.

    Beri dalje (105 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Pita iz bučk Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. marec 2025 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 velika jedilna bučka
    2 jogurtova lončka moke
    1 jogurtov lonček sladkorja
    1 pecilni prašek
    1 dcl mleka
    1 kisla smetana
    1 dcl sladke smetane
    2 jajci
    sol

    Priprava:
    Bučko olupimo, očistimo in naribamo. Moko, sladkor in pecilni prašek zmešamo in polovico te suhe zmesi potresemo po pekaču.

    Na to potresemo naribane bučke in po vrhu še ostalo suho zmes. Razžvrkljamo jajci, dodamo smetano (kislo + sladko), kanec soli ter mleko in prelijemo maso v pekaču.

    Pečemo na 180 stopinj približno 1 uro.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Sataraš Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. marec 2025 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 čebula
    žlica maščobe
    4 paprike (po možnosti različnih barv)
    3 paradižniki
    sol
    poper
    mleta paprika

    Priprava:
    Na maščobi prepražimo čebulo. Dodamo narezano papriko in paradižnik. Zalijemo z vodo. Solimo, popramo in dodamo mleto papriko po okusu. Kuhamo, dokler ni paprika mehka.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Solata iz cvetače, oliv in inčunov Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. marec 2025 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    srednje velika cvetača
    mleko
    2 stroka česna
    60 g vloženih črnih oliv
    4 inčuni
    2 žlici olivnega olja
    kis
    sol in poper

    Priprava:
    V slani vodi, ki smo ji dodali mleko, kuhamo cvetačo približno 20 min. Pazimo, da ostane še čvrsta. Kuhano cvetačo odcedimo in jo damo v skledo. Česen na drobno nasekljamo, olive narežemo, slane inčune narežemo in z nožem zmečkamo.

    V skodelici zmešamo olje in kis ter dodamo česen, olive, inčune in poper. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo po cvetači. Solato pripravimo vnaprej, da se dobro prepoji s prelivom. Po želji lahko solati dodamo še žlico kaper v kisu.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Polpeti iz blitve Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. marec 2025 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 kg blitve (špinače, ohrovta…)
    100 g čebule
    2 jajci
    150-200 g krušnih drobtin
    ščepec popra
    par kapljic pekoče omake
    1 žlica začimbne mešanice (vegeta)
    olje za pečenje

    Priprava:
    Očiščeno blitvo pokuhajte v slanem kropu in kuhajte 5 minut, da se zmehča. Odcedite jo ter jo na drobno nasekljajte. Dodajte ji nasekljano čebulo, pekočo omako, jajca, poper, začimbno mešanico in krušne drobtine.

    Vse skupaj zmešajte in iz dobljene mase oblikujte polpete, povaljajte jih v krušnih drobtinah in ocvrite v vročem olju. Ocvrte tablete odcedite na papirnatem servietu in postrezite z lahko solato ali drugo prilogo.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Korenjeva juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. marec 2025 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    250 g korenja
    30 g masla
    1 žlička začimbne mešanice
    1 l vode
    2 žlici pšeničnega zdroba
    sol, poper

    Priprava:
    Olupite korenje in ga naribajte ter prepražite na maslu. Ko korenje postane lepe žareče oranžne barve mu vmešajte začimbno mešanico in ga zalijte s 0,5 l vode ter kuhajte okoli 10 minut. Ob koncu kuhanja dodajte še preostalo vodo in pšenični zdrob ter kuhajte dokler ne zavre.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Fižol z mandlji Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. marec 2025 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    3 žlice olja
    2 žlici olivnega olja
    100 g čebule
    3 stroki česna
    800 g kuhanega fižola
    2 žlički vegete
    1 žlička suhega majarona
    1 pekoča paprika
    2-3 žlice Worcesterske omake
    50 olupljenih mandljev narezanih na paličice
    1 žlica sesekljanega peteršilja
    200 g kuhanega polnozrnatega riža

    Priprava:
    Na mešanici olja na kratko popecite čebulo in sesekljan česen, ki ste mu dodali žličko vegete. Razdelite okoli 50 ml vode in kuhajte okoli 5 minut. Umešajte kuhani fižol, posujte nanj še eno žličko vegete, majaron, narezano pekočo papriko ter dodajte Worcestersko omako.

    Beri dalje (27 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Testenine s kardamomom in orehi Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. marec 2025 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    300g testenin
    2 žlici topljenega masla
    200 g na kockice narezanega jabolka
    1 žlica limoninega soka
    200 g orehov
    1 vrečka mletega kardamoma
    1 vanilijev sladkor
    40 g sladkorja v prahu
    ščepec klinčkov v prahu

    Priprava:
    Testenine skuhajte v rahlo osoljeni vodi, odcedite in odstavite v globljo skledo ter jih prelijte s stopljenim vročim maslom ter premešajte. Mlete orehe premešajte s kardamomom, vanilijevim sladkorjem, cimetom in klinčki v prahu. Jabolka na vročem ognju pregrejte, pokapajte z limoninim sokom in vsujte v testenine. Te razdelite v porcije in bogato posujte z mešanico orehov in začimb.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Manj ogljikohidratov, več maščob Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 10. marec 2025 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    Piše: Ana Švigelj v novih Misterijih, www.misteriji.si

    Razširjena izdaja knjige »Resnice in laži o hrani«
    Med knjigami Ara založbe, ki so jih bralci najbolje sprejeli, je tudi Resnice in laži o hrani hrvaške avtorice Anite Šupe. Gre za eno najbolj prodajanih knjig o prehrani. Njen uspeh pripisujemo dejstvu, da so ljudje začutili, da so v njej resnično prave informacije, ki botrujejo človekovemu zdravju in ne bolezni. Avtorica je v njej razblinila mit o škodljivosti maščob in holesterola ter mit o blagodejnosti žit in sladkorja. Knjiga v razširjeni oziroma dopolnjeni izdaji je pravkar izšla tudi v slovenščini.

    V njej pojasnjuje, zakaj je hrana, na katero smo gensko in fiziološko prilagojeni, najprimernejša za naše dobro zdravje, zaščito pred boleznimi, vitalnost, vzdržljivost, reproduktivnost in dolgo življenje. To so meso in maščoba rib in živali, jajca, vrtnine, sadje, orehi in naravni polnomastni mlečni izdelki.

    Beri dalje (1.160 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Leča s špinačo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 9. marec 2025 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    200 g rdeče leče
    3 žlice olja
    1 žličice kurkume
    1 palčka cimeta
    1 žlice gorčičinih semen
    80 g drobno nasekljane čebule
    1 žlička drobno sesekljanega ingverja
    2 stisnjena stroka česna
    250 g mlade špinače
    1 žličke garam masla
    1 žličke zmletega korijandra
    malo čilija (po želji)
    sol paper

    Priprava:
    Lečo za nekaj ur namočite in jo nato skuhajte v osoljeni vodi, ki ste ji dodali 1 žlico olja in kurkume. Ko je leča zavre zmanjšajte ogenj in kuhajte še okoli 10-15 minut, da se leča omehča. Skuhano lečo precedite in shranite del tekočine.

    Beri dalje (81 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Zelena juha - caldo verde Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 9. marec 2025 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500 g ohrovta
    poper in sol
    1 žlica nasekljanega peteršilja
    2 stroka česna
    150 g suhe domače klobase
    100 g čebule
    3 žlice olivnega olja
    250 g krompirja
    1 zelenjavne mešanice

    Priprava:
    Krompir olupite ter operite. Nato ga razrežite na četrtine in zopet umijte v hladni vodi. Ohrovt narežite na rezance, čebulo pa sesekljajte na drobne koščke. V večji posodi segrejte olje ter prepržite čebulo. Ko je posteklenela in dobila zlato barvo ji dodajte nasekljan česen, krompir, ohrovt in začimbno mešanico.

    Beri dalje (77 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Čokoladno-ingverjev kolač s pomarančami Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 9. marec 2025 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    2-4 skodelice bele moke (Farina univerzalna)
    1 žlica mletega ingverja
    1 žlička jedilne sode
    1 žlička pecilnega praška
    pol žličke soli
    četrt žličke mletih klinčkov
    1 skodelica melase (lahko javorjev sirup)
    2 žlici stopljenega masla
    2 žlici trdega masla
    četrt skodelice svežega ingverja zrezanega na tanke kovance
    pol skodelice mehkega masla
    1 skodelica sladkorja
    2 jajci
    1 skodelica temne čokolade – sesekljane ali v prahu
    1 prekuhana pomaranča (recept spodaj)
    nasekljan karameliziran ingver

    Priprava:
    Segrejte pečico na 180 stopinj. V posebno skledo dajte moko, mleti ingver, sodo, pecilni prašek, sol in klinčke ter zmešajte. V drugi posodi združite melaso ali javorjev sirup, 1 skodelico vode ter 2 žlici stopljenega masla. V nepregorni posodi zmešajte 2 žlici masla ter sesekljan ingver.

    Beri dalje (223 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Tunina solata v plasteh Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 9. marec 2025 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    Sestavine:
    0,5 kg sveže tunine narezane na 0,5 cm debele kose
    1 žlica olivnega olja
    0,40 kg svežega malega sladkega krompirja narezanega na rezine
    6 svežih koruzic
    1 šopek sesekljanega svežega koriandra
    12 malih zelenih sesekljanih čebulic
    1 sesekljana pekoča paprika
    1 limetina polivka (spodaj recept)
    1 srednja rdeča sladka sesekljana paprika
    čili v prahu
    limetina lupinica

    Priprava:
    Operite tunino, ter jo natrite z olivnim oljem, posolite in poprajte. Specite jo na naoljenem namiznem žaru (tisti, ki namiznega žara še nimate pa v kozici za grill). Popecite tuno po vsaki strani cca 8-12 minut, dokler meso ni mehko in je v sredini še malenkost rožnato.

    Beri dalje (208 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Čebula Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    petek, 7. marec 2025 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Pozitivke

    Čebula je odlična zdravilna rastlina, ki je nenadomestljiva v vsaki kuhinji in v kulinariki za pripravo najrazličnejših jedi. Zdravilni učinki so mnogostranski in še vedno niso popolnoma raziskani.
    Ljudska imena: Črlenec, črljenec, luk, jedilna čebula, kuhinjska čebula, navadna čebula. Latinsko: Allium Cepa

    Botanični opis rastline
    Okrog leta 50 p. n. š. je že poznal čebulo kot prastaro zdravilo Dioskurid, zdravnik in odličen poznavalec narave, ki je potoval po Orientu. Kot prvi vojaški zdravnik je v medicinskem delu opisal že okrog 800 zdravilnih rastlin, ki so jih cenili in uporabljali še 16 stoletij po njegovi smrti predvsem arabski zdravniki.

    Beri dalje (798 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Špinačni cmoki Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 2. marec 2025 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri recepti

    Sestavine:
    600 g krompirja
    60 g masla ali 3 žlice olja
    2 žlici sesekljane čebule
    2 žlici drobtin
    2 jajci
    2 žlici naribanega sira,
    3 žlice kuhane, ožete in zmiksane špinače
    sol
    peteršilj
    230 g ostre moke

    Potek:
    Krompir olupite, skuhajte in pretlačite. Še zelo vročega zabelite s čebulo, ki ste jo počasi pražili na maslu ali olju in ji na koncu primešali drobtine.

    V ohlajen krompir zamešajte jajci, nariban sir, ožeto zmiksano špinačo, sol, peteršilj in moko. Vse na hitro pregnetite, naredite debele svaljke, jih narežite in oblikujte cmoke.

    Beri dalje (42 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Porova pogača Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 2. marec 2025 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:

    Sestavine za testo:
    250 g moke
    150 g masla
    ščepec soli
    pol žličke pecilnega praška
    1 večje jajce
    4 žlice naribanega sira za potresanje

    Sestavine za porov nadev:
    750 g pora
    2 žlici olja
    120 g na drobno narezane slanine
    1 zajemalka juhe
    sol
    poper
    jajčna smetana:
    2 jajci
    2 dl kisle smetane

    Potek:
    Moko, maslo, sol in pecilni prašek dajte v skledo in naredite drobno kašico. Dodajte jajce, 3 žlice vode in zgnetite testo. Testo zvaljajte in z njim obložite namazan in z moko po¬tresen pekač. Sega naj tudi ob robovih pekača. Po vsej površini porazdelite porov nadev, potresite s sirom in pecite 30 minut pri 200°C.

    Beri dalje (54 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ocvrti fileji v pivovskem testu Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 2. marec 2025 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri recepti

    Sestavine:
    4 večji ribji fileji
    sol
    poper
    strt česen
    malo moke
    olje za cvrenje
    2 jajci
    sol
    1 žlička olja
    2 dl piva
    3 dl moke

    Potek:
    Ribje fileje osolite, povaljajte v moki, jih otresite, nato pomočite v testo in položite v ponev z vročim oljem. Na vsaki strani jih cvrite po 6 minut. Ocvrte fileje položite na gospodinjski papir.

    Za pivovsko testo jajci vtepite, osolite, primešajte olje, pivo in moko. Vse gladko razmešajte. Testo naj pol ure počiva.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Rižota z rukolo in penino Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 2. marec 2025 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri recepti

    Sestavine:
    4 žlice olja
    1 zravnana žlica nasekljane čebule
    4 dl riža
    3 dl penine ali suhega belega vina
    1 l vroče juhe
    sol
    poper
    drobna pest grobo narezane rukole
    1 žlica masla

    Potek:
    V kozici na olju popražite čebulo, da postekleni. Vsujte riž in ga mešajte, da se obda z maščobo, kar traja kakšni 2 minuti. Prilijte polovico penine ali suhega belega vina in mešajte, dokler ga riž ne posrka. Prilijte preostalo penino ali vino in še vedno mešajte, dokler se ne osuši.

    Prilijte vročo juho, če je potrebno, dosolite in poprajte, premešajte, nato posodo pokrijte in plamen zmanjšajte. Rižoto dušite nad šibkim ognjem okoli 25 minut. 5 minut pred koncem kuhanja primešajte rukolo. Zdaj rižoto mešajte, da se ne bi prijela. Ko jo odstavite, primešajte maslo in takoj postrezite.

    Dodatek:
    Penina in rukola sta aromatična dodatka, ki poživita rižoto.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ajdovi štruklji s skuto Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. februar 2025 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri recepti

    Sestavine:
    Testo:
    10 dag ajdove moke
    8 dag bele gladke moke
    ščepec suhega kvasa
    1 jajce
    1/3 dl olja
    mlačna slana voda

    Nadev:
    50 dag skute
    6 dag tekoče margarine
    3 jajca
    sladkor

    maslo in drobtine

    Potek:
    Testo:
    Ajdovo moko nekoliko poparimo, dodamo kvas, belo moko, olje, jajce in mlačno slano vodo po potrebi. Zamesimo ne preveč trdo testo in ga pustimo nakaj časa počivati. Medtem naredimo nadev.

    Beri dalje (93 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Zloženka s kruhom in zelenjavo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. februar 2025 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri recepti

    Sestavine:
    rezina kruha
    pol skodelice brokolija
    pol skodelice graha
    1 veliko korenje
    pol čebule
    pol skodelice šampinjonov
    šetraj
    majaron
    pol skodelice naribanega sira
    sol
    poper
    žlica masla
    žlica moke
    2 stroka česna
    pehtran
    0,5 dl mleka

    Potek:
    Kruhu obrežemo skorjo in ga narežemo na tanke rezine ali kocke. Brokoli, grah in narezano korenje kuhamo v slani vodi do mehkega. Če uporabimo zamrznjene šampinjone, jih predhodno odtalimo v vreli vodi. Na maščobi prepražimo čebulo in nato dodamo šampinjone. Nekoliko prepražimo in dodamo šetraj in majaron ter sol in poper.

    Beri dalje (77 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Carbonara špageti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. februar 2025 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri recepti

    Sestavine:
    25 dag špagetov
    žlička masla ali olja
    10 dag slanine - pečen hamburger ali panceta
    sladka smetana - lahko navadna ali alpska (ne rastlinska)
    1 zavitek ribanega parmezana
    1 rumenjak
    3 žlice mleka
    ščep suhega žajblja
    sol, poper

    Potek:
    Testenine damo kuhati al dente. Na maslu prepražimo na drobne kocke narezano slanino, da postane hrustljava. Zalijemo s sladko smetano (količina po okusu, jaz sproti dolivam, ko povre). Dodamo ščep ali dva suhega žajblja (jaz imam tistega za čaj, ker je bolj fino drobljen od začimbnega - okus pa je isti).

    Beri dalje (80 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Pečeni Feta sir Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. februar 2025 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri recepti

    Sestavine:
    10 - 20 dag Feta sira v kocki
    rezina paradižnika
    olivno olje
    origano
    timijan
    bazilika
    alu folija

    (količino prilagajamo osebam)

    Potek:
    Sir odrežemo v 1 cm debel kvadrat ali pravokotnik (odvisno, kakšnega kupimo). Sir položimo na malo pomaščeno alu folijo, nanj damo rezino ali dve paradižnika, potresemo z začimbami in pokapljamo z olivnim oljem (lahko malenkost več olja).

    Folijo ovijemo in na vrhu in ob straneh stisnemo! Pečico ogrejemo na 200 stopinj in pečemo 20 minut. Pred koncem (kakšne 5 minut) sir odvijemo in še malce popečemo, da dobi barvo (ne pretiravamo).

    Beri dalje (31 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Pizza svaljki Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. februar 2025 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    Testo za svaljke iz krompirja ali skute:
    3 večji krompirji ali 500 g skute
    2 jajci
    sol
    moka

    Polnilo za svaljke:
    šunka
    sir
    paradižnikova mezga
    origano

    Postopek:
    Pire krompir ali skuto zmešamo s cca. 2 jajci, dodamo žličko soli in ob gnetenju postopoma dodajamo toliko moke, da se nam testo ne prijema več na roke. Testo razvaljamo 3 mm na debelo (približno).

    Beri dalje (75 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

      Hitro iskanje  
    Podrobnejše iskanje
     Aktualno  


     Prijava uporabnika ? 
    :

    :

    Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
    Si izgubil svoje geslo?
     Pomoč  
    Klikni za pomoč pi registraciji.

     Zanimivo branje  



     Mesečni horoskop  

    Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

    Klikni za ogled horoskopa

     SLIKA TEDNA  

    Klikni sliko za povečavo.

    Klikni sliko za povečavo.

     Druženje  

    Imaš vprašanje?
    Bi se rad pogovarjal?
    Delil znanje z drugimi?

    Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

    Akutalno doma in globalno
    Osebna in duhovn rast

    Zdravje in prehrana
    Knjige & Filmi & Slike & Glasba
    Ekologija in gaja
    Dodaj svojo idejo za boljši svet
    Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


     Na liniji so:  
    Gostje: 74

     Vreme  

    Klikni

    Več o vremenu

     Opisi in navodila  

    * Uredništvo

    Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
    * Če prijava ne deluje
    * Kje, kaj in kako na pozitivkah
     
    Predlogi, vprašanja, ideje:

    * Vprašanja za uredništvo
    * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

    Navodila za članke in dogodke

    * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
    * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

    Opisi Pozitivk in Sončne pošte

    * O Sončevih pozitivkah
    * Namen in cilji pozitivk
    * Sodelujte pri ustvarjanju
    * O Sončni pošti

    Oglaševanje

    * Oglaševanje na pozitivkah
    * Objava dogodkov

    Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

    Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

    Dobrodošli


    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2025 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 1,61 seconds